Hyr istället för att köpa dina byggmaskiner

Driver du en byggfirma och med jämna mellanrum är i behov av en rad olika typer av byggmaskiner kan det i många fall vara bättre att hyra dem än att köpa in dem på egen hand.

Fördel med att hyra byggmaskiner är att du slipper den stora inköpskostnaden du annars skulle åka på. Många maskiner används så sällan att de sällan betalar tillbaka sitt inköpspris när det gäller ökade intäkter. Dessutom slipper du kostnad och tid för service och reparation av maskinerna och inte heller behöver hålla tillgodo med lageryta.

Om du kan hyra en maskin istället för att använda den du själv äger kan du enklare anpassa exakt vad du ska arbeta med för byggmaskin. Om du skulle ägan en maskin själv finns det stor risk för att du skulle försöka nyttja den till så många saker som möjligt. Även saker som den inte är anpassad för. Då blir arbetet svårare att genomföra på ett bra sätt, samtidigt som slitaget på maskinen ökar.

Hyr alltså din byggmaskin istället för at köpa på dig utrustning du inte kommer använda dig av tillräckligt mycket för att det ska vara värt investeringen.